štvrtok 20. júla 2017

Aspin, Tourmalet, Cauterets. A Majka v Pyrenejach slávil prvenstvo

bet365 bonus style="display:block;margin:auto;text-align:center;" src="http://1gr.cz/fotky/idnes/15/072/cl6/FIL5c9619_PAR100_CYCLING_TOUR_0715_11.JPG" />

Poľský parťák Contadora a Kreuziger v drese Tinkoff-Saxo sa 6 kilometrov pod vrcholom Tourmalet, veľhory s výškou 2 115 metrov, rozhodol, že toto bude jeho deň.


Ušiel zvyšným siedmich utečencom, s ktorými strávil bet 365 väčšinu dňa pred pelotónom, na najvyšší pyrenejský vrchol už došiel osamote a okrem 25 bodov do vrchárske súťaže, ktorej sa vlani stal kráľom, si pripísal tiež prémiu 5 tisíc eur.

dvakrát už na Tour slávil, dvakrát mu tlieskali � �oby víťazovi.Vlani bol prvý v Risoulu, druhýkrát o tri etapy ďalej na Pla d'Adet, bet365 mobil jeho tretí a historicky štvrté poľskej víťazstvo na Tour ponesie teraz nálepku Cauterets.

V 10kilometrovém cieľovom svahu už si mohol Majka užívať, náskok cez 6 minút na favoritov a viac ako minútu na Belgičana Pauwels i Ira Martina, dvaja najbližší prenasledovateľa, mu dával istotu. A po piatich hodinách a dvoch minútach driny zatínal päsť a ukazoval na nápis na svojom drese.

"Túto etapu som si dopredu nevyberal, ale vedel som, že je poriadne ťažká," vydychoval za cieľom Majka. "Do toho to horúce počasie. Ale cítil som šancu dostať sa do správneho úniku a teraz mám víťazstvo.Patrí Ivanovi, "spomenul svojho kolegu Bassa, ktorý už má po úspešnej operácii nádoru.

Na úpätí CAUTERETS šliapali všetci favoriti pohromade. Žltý Froome s puntíkatým Portom a Thomasom čoby pomocníkov, Contador aj Nibali, Van Garderen s Quintana a Valverde.

Len Nibali pri pyrenejskom reparátu znovu ukázal, že jeho utorňajšie výpadok nebol len chvíľkový. Hoci sa cestou na Tourmalet zjavil na čele, cieľový kopec bet365 opäť odhalil jeho slabiny, sicílsky žralok sa znova trápil a vypadol z elitnej desiatky.

Potom Bauke Mollema v serpentínach atakoval a mohutne sa nakláňal nad svojím okolo, keď utekal Froomovi a spol. Nikým nestíhání, najazdil si drobný náskok, lídra Tour však jeho snaha nezaujímala.Len 10-sekundová strata bola nakoniec jeho výhodou.

Za jeho chrbtom padali do cieľa Valverde, ktorý ešte v posledných metroch predviedol zrýchlenie, deviaty bol Froome, Contador za ním. A poradie na popredných priečkach Tour zostalo pri starom.

bet365 stavky

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára