piatok 21. júla 2017

Prvé dve kolá hrala ako chabrus, povedal tréner Kotyza o Kvitovej

V utorok a vo štvrtok si v lóži mohol pripadať ako v očistci. Poposedával, nervózne odpíjal z fľaše s vodou a drbal si oholenú hlavu. Vedel, že vysoká ľavačka priletela do Paríža v slušnej forme a dobrej nálade. Lenže na kurte to bolo…

"Chabé. Hrala ako chabrus, "uznáva Kotyza.


Bezmocne sledoval zmučený výraz v tvári Kvitovej a jej upachtený počínanie s raketou, s ktorou sa za iných okolností vie oháňať skoro najlepšie na svete.Rivalky zo spodnej časti Top 100 udolávala v troch setoch skoro dve a pol hodiny.

V sobotu ráno pred zápasom s Rumunku Beguovou si obaja uvedomovali, že končí všetka sranda.

"Hovorili sme si, že do zápasu musí ísť ako do finále, "tvrdí kouč. "Predsa len už pár rokov mimo Wimbledon neprešla tretie kolo na grandslame. Vedela, že sa musí vymáčknuť. "

Už prvých pár gemov mu mohlo priniesť úľavu. Kvitová sa bleskovo odtrhla na 3: 0.Lenže muži v jej lóži zostávali v strehu.

"Prvé dve stretnutia nenaznačila, že by to tretie sport stavky malo byť jednoduchšie," vysvetľoval už ukľudnený Kotyza v časti areálu vymedzenej len pre hráčov a ich tímy.

s Kvitova si po mači odbil strečing, jeho zverenkyňa prežila na Roland Garros prvý týždeň a on na chvíľu mohol vydýchnuť.

"Vlastne neviem, čím to bolo, že sa Petra takto zdvihla," pripustil. "V mojom povolaní sa človek dočká spústy rôznych prekvapenie. Je ich toľko, že časom už nie je prekvapený z ničoho. "

Keď potom hodnotil prejav Kvitovej v sobotňajšej partiu, mohol v podstate len chváliť.

" S Beguovou nedávno hrala v Madride. Videla záznam a zvládla taktiku.Vedela, že to na ňu musí spustiť. "

" oprostila sa od tlaku a hrala to svoje. Bola to paľba. Do každého lopty išla agresívne. Nesnažila sa to nejako obehrávat. "

" Pomerne solídne držala lajnu a neustúpili. Snažila sa zostávať v kurte aj za cenu nejakých chybičiek. "

" Po prehratom sete do toho Rumunka skúsila viac ísť. Lenže to už nebol jej štandard a prinášalo to chyby navyše. "

stavkove bonusy

" Petra si dosť si pomohla servisom. Viac jej letel, švihal uvoľnene. Pamätala si, že začatie výmen je strašne dôležité. "

Kiež by sa mohol spoľahnúť, že ranařka z Fulneku to isté predvedie aj v pondelkovom osemfinále proti Švýcarce Bacsinszky.

Lenže nemôže.To už je riziko povolania.

stavkovanie

1 komentár: