piatok 21. júla 2017

Janus: Orct má super metódy, je to jeden z najlepších trénerov

Jaroslav Janus musí mať pre strach urobené. Prijať ponuku hokejového Litvínova určite kus odvahy chcelo. Pre žiadneho brankára totiž v novej extraligovej sezóne nebude ľahké nahradiť Pavla Francúza, ktorý mal mimoriadny rok a stal sa modlou fanúšikov.

"Ale ja toto absolútne neriešim. Viem, že Pavol mal perfektnú sezónu, ale ideme ďalej. List sa otočil, je tu nová sezóna, nové očakávania. Vieme, že to budeme mať ťažšie, všetci súperi sa budú chcieť s nami ukázať. Budeme mať čo robiť, "počíta so zložitou rolou 25 ročný gólman tohtoročného českého šampióna.

Aspoň fanúšikovia mu to snáď uľahčí. Novú jednotku vervou si rýchlo obľúbili.Keď nedávno v príprave dobrým výkonom pomohol k výhre nad Chabarovsku, často vyvolávali jeho meno.

"Samozrejme to s chlapcami vnímame, že fanúšikovia skandujú. A veľmi nás to teší. Aj za nepriaznivého stavu sú počuť a ​​povzbudzujú celý náš tím. Keď som tu hral minulú sezónu za Spartu, bola tu najlepšiu atmosféra v extralige. Verím tomu, že to vydrží a my sa priaznivcom odvďačíme skvelými výkonmi. "

Janus smeká nielen pred fanúšikmi, vynachváliť si nemôže tiež spoluprácu s koučom gólmanov Zdeňkom Orct. "Mám od neho všetky nové metódy, videá a ďalšie veci. Skúšame veci z Ameriky. Môžem povedať, že to je jeden z najlepších brankárskych trénerov, "skláňa sa Janus.Francúza Orct aj známkoval, Janusa zatiaľ nie. "Prasiatka mi po tréningu na zošit nedáva," usmeje sa gólman. "Ale povieme si toho veľa. Pred tréningom chodíme samostatne korčuľovať, rozoberať situácie, pri rozcvičkách máme video, fakt je tá práca perfektné. Snáď sa aj vďaka tomu budeme stále zlepš ovať, "dúfa.

Neklečet pri každej strele, Orctova zásada, už vštepoval už Francúzovi. A postavou podobne drobnejšiemu JANUS takisto. "Keby som mal dva metre, tak je jasné, že tak chytám. Ale ja nie som až tak vysoký (183 centimetrov). To ale nebol ani Francúz a dotiahol to ďaleko. Hlava musí pracovať, my menšie brankári to máme trochu ťažšie, musíme viac čítať hru, než chodiť len do kolien a blokovať to a nechávať ostatné na obranu.V bráne musíme byť jednoducho pohyblivejší. "

Možno práve výška zhatila Francúzovi angažmán v NHL. Aj Janus s tým má svoje skúsenosti.

"Sám som bol v Amerike a viem, že to ihrisko je tam menší a hráči nemajú toľko času na strelu ako v Európe. Sú radi, keď to rýchlo vystrelí a trafí bránu. Preto tam sú gólmani veľkí, hráčom sa nie vždy podarí namieriť puk hore. Väčšie gólmani majú jednoducho v Amerike výhodu, "uznáva gólman, ktorého v roku 2 009 draftovala Tamba Bay. Zachytal si ale len AHL na farme v Norfolku, s ktorým v roku 2011/12 získal Calder Trophy.

Tento rok strávil časť sezóny v Sparte, ale toto angažmán moc nevyšlo. Janus verí, že v Litvínove sa mu bude dariť viac. "Cítim sa dobre.S trénerom Orct pracujeme na tom, aby sme odstránili čo najviac negatív a pohodu z tréningov preniesli aj do zápasov. Keď sa to darí, potom môžeme otáčať zápasy aj s tak silným súperom, ako bol Chabarovsk, "pripomenul nedávny triumf vervou Janus. Ďalšie veľké previerky prídu už dnes a v nedeľu, kedy vervou na ľade Grenoblu a Blues Espoo vstupuje do Ligy majstrov.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára