pondelok 17. apríla 2017

Palermo: Serie A alternatívne kluby

Vstavaná počas výšky fašizmu v Taliansku, štadióne Palermo bola dokončená v roku 1932. To vydržal postupné rekonštrukcie a tri zmeny názvov pred usadzovaním do veľkého štruktúry je dnes. Posledným z nich bolo, keď bol Palermo vybraný ako jediné mesto na Sicílii hostiť Svetový pohár zápasu v roku 1990.

Na štadión dostal kompletnú facelift, ktorá znížila svoje kapacity a robil to all-miestna , Štruktúra bola známa ako Stadio La Favorita do roku 2002, predtým, než je premenovaný po bývalom klube prezident Renzo Barbera.Sicílski fanúšikovia sú vášniví a Palermo štadión sa vždy pýši veľkým davom. Jeden z na jkvetších dôvodov na návštevu v lige (a nielen kvôli ružovej súprave), je Stadio Renzo Barbera vždy zaplavený Vlajky, svetlice a bannery. Ultras sú vždy v podpore, aj keď boli pri niektorých príležitostiach náchylní k násiliu, najmä keď hrajú súperov Catania. Sicília je krásny ostrov a Palermo štadión zapuzdruje krásu, vášeň a niekedy temnú stránku miestnej kultúry. Facebook Twitter Fanúšikovia Pinteresta Palerma v Stadio Renzo Barbera v máji 2014. Fotografia: Tullio M.Puglia / Getty ImagesThe ultras

V apríli 2014, mladý Palermo fanúšik nazýva Jose sedel v Stadio Renzo Barbera je Curva Nord Inferiore prvýkrát. Zatiaľ čo mnohí mladí Taliani sen o vypočutí ich meno skandovali na štadióne, Joseho ctižiadosť mala byť súčasťou comradery vytvorenú na terasách. Ultras objal ho ako jeden z ich vlastnej, mu sedela vedľa lancicori, vodca spevy a dáva mu zodpovednosť za bitie bubon.

To nie je ľahká úloh a. Neustále zatĺkanie bubon, mával obrovskú vlajkou alebo kričať cez mikrofón počas 90 minút necháva tak málo času, aby si estetiku na ihrisku. Avšak, tieto role sú zásadné pre predstavenie vytvorené týmito skupinami.Že tento mladý Palermo fanúšik má Downov syndróm slúži k ilustráciu niektoré podstatné rozpory v talianskych ultras. V celej tejto série, altruizmus nie je slovo, ktoré prišlo byť spájaný s fangroups. Až príliš často, prípady násilia, nátlaku a diskriminácii už vrhajú temný tieň na viac pozitívnych aspektov týchto fanatických priaznivcov. Zatiaľ, aj keď ich svet a postoje môžu zmiasť, to nie je všetky spevy, svetlice, ohňostroje a násilie.

Mesto Palermo ponúka nespočetné množstvo štýlov a chuťou, z exotických arabských kopulou a rozjarení barokových fasád až archaické rozpadať Palazzi. Architektúra hovorí o kultúrnej rozmanitosti krajského mesta Sicílie.To je z veľkej časti kvôli Palerma prešívaný históriu, a jeho strategická poloha v centre Stredozemného mora prinieslo vlnu za vlnou útočníkov, vrátane Kartáginci, Gréci, Rimania, Arabi Saracen, francúzskych a španielskych.

Ako taký, nie je homogénna štýl Palermo; tam nikdy nebol a nikdy nebude. Avšak, v tejto mestskej taviace kotlík, je tu jeden výstup, ktorý je zdrojom kolektívnej identity: US Città di Palermo. Podpora Rosanero často prichádza ruka v ruke s pocitom spolupatričnosti k Sicíliu, od tejto doby sa pravidelne objavovala sicílskych vlajok v hľadisku.Facebook Twitter Fanúšikovia Pinterestu Palermo preukázali svoju podporu počas zápasu Serie A proti Chievo Verona na štadióne Renzo Barbera v októbri 2014. Fotografia: Tullio M. Puglia / Getty Images Prijal meno Commandos Aquile po tom, čo čerpal inšpiráciu z rómskej Commando Ultra Curva Sud. Ako zvyčajne v talianskej ultrakultúre, Commandos Aquile neoddelil futbal od politiky. Počas svojej existencie si udržali silnú afiliáciu vľavo.S tvorbou nových skupín sa však táto politická ideológia radikálne zmenila. 1980 videl narodenie Brigate Rosanero a Warriors Ultras Palermo, dve skupiny, ktoré sa stali predvojom organizovanej podpory klubu. Brigate boli založené skupinou mladých ľudí z oblasti Olivella v Palerme a okamžite sa zaoberali vytváraním živšej podpory. Bojovníci sa stali notoricky známymi svojimi pravicovými politickými sympatiami, ktoré by nakoniec spôsobili, že Commandos Aquile sa rozpadne. Palermo sa snažil upevniť miesto medzi elitnými klubmi v talianskom futbale, oscilujúcimi medzi prvými troma ligami.Cesta ich ultras sa zrkadlí tímu; as výsledky sa zlepšili, čísla na Curva majú rástol. To znamená, že aj keď bol klub vylúčený do Serie C2 v roku 1987 kvôli finančným nezrovnalostiam, ultras nikdy neopustil svoje chlapca v ružovej.

Od začiatku roku 2000, na základe pôsobenia ich ro zmarné majiteľa Maurizio Zamparini, tiež známy ako Mangiaallenatori (manažér idúcemu), fanúšikovia ochutnali dostatok úspech. To zahŕňa európsky futbal na piate miesto skončiť v Serii A a beh na Coppa Italia finále.Počas tohto viac prosperujúceho obdobia sa Brigate aj Warriors stali známymi svojou podstatnou prítomnosťou počas prebiehajúcich zápasov napriek často vyčerpávajúcim cestám, ktoré boli nútené cestovať cez pevninu. Takáto popularita bojovníkov bola taká, že nové Časti skupiny vytvoril Palermitani v iných regiónoch Talianska vrátane Lombardie, Emiglia Romagna a Lazio. Historicky, Palermo je Curva Nord bol vlajkový nositeľ ultras hnutia, ale v posledných rokoch malá skupina priaznivcov sa zotavil v Curva Sud, známy ako "tichý" časť krajiny.V tejto sezóne, jazda na vlne úspechu po návrate klubu do Serie A, Stadio Renzo Barbera videlo re-styling pomoci. V snahe poskytnúť súdržnejší a front skupiny z oboch horn� �ch a dolných častiach Curva Nord fúzovania k vytvoreniu ultras Palermo 1900.

Je zaujímavé, Palermo ultras sa hovorí, že majú blízke priateľstvo s Padova fanúšikovia. Pre tých, vzdelaný v talianskej politickej scéne by to mohlo prísť ako prekvapenie. Najmä vzhľadom na to, že región Veneto, v ktorom sa nachádza Padova má povesť parenisko anti-južnej cit (ďalej len regionalist strana Lega Nord získala 60,2% z miestneho hlasovania v roku 2010).V skutočnosti motto partnerstva fanúšikov uznáva tento sever-juh schizma, Nessuno Secession potrat fermare la nostra Unione! '(, No odchod môže zlomiť naše spojenie').

Hovorí sa, že toto priateľstvo sa narodil v skoro 1980 po tom, čo sa skupina Padovani, ktorí boli na dovolenke na Sicílii ocitli vo stádové rozhovore s Palermo ultras. Priateľské výmeny pokračovali v priebehu nasledujúcej schôdze tímov v roku 1983 a táto rodiaca sa aliancia bola ďalej posilnená ich spolo čné pravicová ideológia. Napriek vzdialenosti, ktorá ich oddeľuje, ultras zachovali svoju zdvojovanie až do dnešného dňa, a oni boli známi, aby sa zúčastnili navzájom hry.

Palerma najväčšími súpermi sú ich náprotivky sicílskej, Catania.Nepriateľstvo, ktorá obklopuje Derby di Sicilia je prudký a jedovaté. Graffiti čítanie "Forza Etna" môžu často byť videný natiahnutý cez steny v Palerme, groteskné prosbou na sopky odstránenie vnútorností Catania, ktorá leží nemilosrdne vo svojom tieni. John Foot, autor Calcio: História talianskeho futbalu opísal súperenie medzi Sicílii dvoch najväčších klubov ako "politický boj", v ktorom sú obe mestá doľava "bojujú o zdrojoch v jednom z Talianska je najchudobnejšou a nejzkorumpovanějších regiónov."

Tento odpor bol brutálne vystavoval už vo februári 2007, po násilné strety medzi opozičnými fanúšikmi vyvrcholili smrťou policajta Fillippo Raciti.Avšak obe sk upiny fanúšikov majú viac spoločného, ​​než ich hrdosť by im umožnili priznať. Obaja majú žhavý pocit hrdosti na ich ostrova a veľká časť sa cíti Sicilian ako Talian.Sicílske príznaky sú viditeľné svietidiel oboch klubov

Po nasnímaní fotografie svojho syna ponorený v srdci Curva Nord Inferiore, Joseho otec poznamenal: ". Keď je môj syn s vami všetkými, že je prešťastný. "jeden z ultras Palermo opísal deň jako,krásný okamih pre podporu Rosanero, jeden z tých momentov, ktoré vás napĺňa hrdostí.'Být súčasťou týchto skupín dáva tisícom Talianov pocit spolupatričnosti a identity.

Nie je to ľahké kvadratúru kruhu medzi altruistický gestá a viac krutých príkladoch bezduché násilníctvo, ale tento mladý chlapec príbeh ukazuje, že aj keď je ľahké fixovať na negatívy, existujú pozitívne.V meste, ktoré bolo porušené chudobou, bezpočet inváziou a diskriminácie, Palermo má spojitosť, okol o ktorého sa ľudia môžu rally. Ultras vidí ako obhajcovia tohto tradition.Classic hráča: Fabrizio Miccoli Facebook Twitter Pinterest Fabrizio Miccoli pobozká Palermo odznak. Fotografie: Maurizio Lagan / Getty Images

Serie A je domovom mnohých starnutie hráčov, ktorí stále vykonávajú na najvyššej úrovni. Antonio di Natale, Francesco Totti a Luca Toni sú len niektoré zo vždyzelených divízie Peter panvy. Títo hráči hrajú neoddeliteľnou úlohu v úspechu svojho klubu a sú bohužiaľ minul, keď nakoniec do dôchodku.Avšak, menšie bola vyrobená z Fabrizio Miccoli náhleho odchodu z Palermo do Lecce v lete 2013. Miccoli nebol o nič menej významný pre jeho klubu ako Luca Toni a Di Natale, ale nenechal sa veľkou fanfárou.

vreckový útočník strieľal ku sláve v roku 2002, kedy uzavrel lukratívne presun do Juventusu po zapôsobil na Ternana. Jeho čas je Turin nebol tak úspešný, ako by si želal, a to aj napriek úverový ch kúziel v Perugia, Fiorentina a Benfica, nikdy zdalo sa usadiť. To bolo až do roku 2007, kedy sa presťahoval do Sicílie.Nepáčilo sa mu to ešte nevie, ale to malo byť začiatok milostného vzťahu, v ktorom by sa stal jedným z najznámejších hráčov nosiť ružové tričko Palermo.

Začal sa pomaly v jeho prvej sezóne (zaznamenávať iba osem gólov), ale jeho celkové pracovné nasadenie a ochota obetovať pre tím z neho obľúbený u fanúšikov. Čoskoro sa stal vice-kapitán a nakoniec kapitán v roku 2009. Jeho goalscoring taktiež naberá tempo a v nasledujúcich troch kampaniach skóroval 42-krát a za predpokladu, 22 asistencií. Našiel svoj duchovný domov.

Pod tyranskej vlády Maurizio Zamparini, ktorý vyzeral, že vyhodiť toľko manažérov ako Miccoli počet strelených gólov, bol stále miesto v tíme.Malý kúzelník dal 100% pre každého trénera a zostáva trvalá spomienka na doby, kedy toľko hráčov prešiel na svoje j ceste inde.

Miccoli stal Palermo all-time najlepší strelec v roku 2012, keď on skóroval hat-trick proti Internazionale v 4-4 remíza v San Siro, ale jeho ciele nedokázal udržať klub v elite a boli odsunuté na konci sezóny 2012-13. Aj s Miccoli so silnými väzbami na sicílskeho klubu, to by nebolo prekvapením, keby nechal sa pripojiť k Serie A klub.

Aj napriek záujem zo strany Melbourne Victory, Miccoli chce zostať pri Palerme. Bolo mu ešte len 34 a mal veľa čo ponúknuť. Ale zdalo sa, že jednoducho spadne radaru a miznú do noci.On bol prepustený v klube, ale tam nebol veľký fanfáry. Kde sú všetky pocty, ktoré boli vyzdobené na Alessandro del Piero, keď opustil Juventus?

Miccoli opustil klub v tichosti kvôli svojmu napojeniu na miestnej mafie. Bol obvinený z nákupu telefónnych SIM kariet pre Mauro Lauricella, syn údajný šéf mafie Antonino Lauricella a bol vypočúvaný políciou. Miccoli ospravedlnil ľuďom P alermo, hovorí: "V posledných niekoľkých rokoch som chcela nielen ako kapitán Palermo, ale bude k dispozícii všetkým.Zavesil som si s ľuďmi, ktorí mi myšlienka by skutoční priatelia, ale mýlil som sa. "

, Čo sa stalo s Miccoli je dôkazom, že je to najlepšie, čo opustí Palermo, 'povedal Zamparini. "Teraz už potrebuje zmenu vzduchu. Nemám dobre poznajú miestnu situáciu, ale bohužiaľ nemohol tušiť, že jeho priateľ bol syn mafiánmi. "

S Miccoli teraz bez klubu sa zdalo, že taliansky futbal bol pripravený otočiť sa k nemu chrbtom, ale Lecce, ktorí hrajú v tretej vrstve talianskeho futbalu, podpísal útočník vlani v júli.To je Taliansko, romantika nezomrel doteraz úplne a tu bol Miccoli teraz vracia domov k svojej detstvo klubu.

malého vzrastu, obrovské osobnosti a obrie na ihrisku, Miccoli hral s niektorými z velikáni hry. Stále bodovania ciele pre Lecce. Nesmú byť jeho najlepší prevedení alebo jeho najd ôležitejšie ciele, a to nemusí byť v milovanom ružovej Palerma, ale on je doma a môže obzrieť láskyplne cez odkazu odišiel na Sicílii.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára